Desktop shadow for text and icon

Desktop shadow

Probleme desktop:

 1. Daca setam o imagine pe desktop, in spatele textului icoanelor se vede culoare setata ca background.
 2. In acelasi caz, cand avem setata o imagine pe desktop, se vede culoarea setata ca background atat in spatele textului cat si al icoanei propriuzise, in acest caz culoarea are o forma neregulata in jurul obiectelor

Am alaturat aceste doua probleme, ele fiind adesea confundate una cu cealalta, in general cand cineva cauta problema de la punctul doi (care este o problema reala), va gasi foarte multe rezultate pentru punctul unu (care tine doar de o setare simpla), aici lamurim ambele probleme.

1. Background color for desktop text icon

Atunci cand setati o imagine pentru desktop-ul dumneavoastra, se poate ca in spatele textului icoanelor de pe desktop sa apara culoarea initiala setata ca background (culoarea este bine definita si nu are patratele neregulate pe margine, ca in cazul problemei de la punctul 2).

Aceasta culoare apare datorita urmatoarei setari:

 1. click dreapta pe my computer
 2. click properties
 3. selectati tab-ul advanced
 4. in cadranul Performance, click pe butonul settings
 5. selectati tab-ul visual effects (ar trebui sa fie selectat initial)
 6. cautati in lista derulanta, penultima setare, use drop shadows for icon labels on the desktop -aceasta setare trebuie sa fie bifata (are un “V” negru in casuta asociata)
 7. clik apply

Icon shadow

2. Background color for desktop text and icon

In cazul in care aveti setata o imagine pentru desktop iar la un momentdat incepe sa va apara culoarea de bakgrownd in jurul textului si icoanelor, iar forma acestei culori este neregulata (patratele rezolutie proasta), problema este o salvare automata in urma navigarii pe internet sau accesarii unui document web offline.

Rezolvarea acestei probleme:

 1. click dreapta pe desktop
 2. click properties
 3. selectati tab-ul desktop
 4. in josul ferestrei, click pe butonul customize desktop…
 5. selectati tab-ul web
 6. in casuta alba trebuie sa fie o singura inregistrare si anume my current home page restul inregistrarilor trebuiesc sterse (cand aveti aceasta problema, probabil aveti cel putin o alta inregistrare cu o adresa web)
 7. clik ok

Acestea au fost solutiile noastre, pentru orice sugestii sau pareri nu ezitati sa ne lasati un comentariu.